גיליון מס' 2

המרכז ללמידה מתוקשבת

גיליון מס' 2

ערב פתיחת שנה"ל תשע"ט אנו שמחים להציג בפניכם את גיליונו השני של המרכז ללמידה מתוקשבת (גיליונו הראשון של המרכז פורסם לקראת פתיחתו של הסמסטר השני- גיליון מס' 1).

מטרתם של הגיליונות אחת היא. להציג בקצרה ובאופן ממוקד רעיונות והצעות לשיפור והעמקת ההוראה המתוקשבת ברחבי הקמפוס.

כל גיליון יציג, בקצרה, נושא אחד עיקרי ובסופו תובא פינה חדשה קבועה.

נושאו של הגיליון הקודם היה: "בניית אתר הקורס ושדרוגו- הדרכות מגוונות"

נושא הגיליון הנוכחי:

תקשורת עם הסטודנטים באמצעות אתר הקורס
לא ניתן להפריז בחשיבותה של תקשורת רציפה בין המרצה לסטודנטים, הן על בסיס אישי והן על בסיס קבוצתי.
תקשורת זו מהווה נדבך חשוב נוסף בבנייתו של אתר קורס יעיל ומגוון והיא מתווספת לקבצים שהועלו, קישורים שנוספו, מטלות שניתנו ועוד.
מערכת ה- moodle מעמידה לרשות המרצים מגוון אפשרויות ודרכים לקיומה של תקשורת זו, ביניהן:

• לוח מודעות מרצה- מיועד לתקשורת חד-כיוונית בין המרצה לסטודנטים. מומלץ לצורך שליחת הודעות ועדכונים כלליים לכלל הסטודנטים בקורס.
  • פורום- מיועד לתקשורת דו-כיוונית עם הסטודנטים בקורס. מומלץ לצורך ניהול מטלות דיון בין הסטודנטים ושליחת שאלות למרצה.
  • דוא"ל מהיר- מומלץ לתקשורת עם קבוצת סטודנטים בקורס. הודעות אלו לא יופיעו באתר הקורס אלא יישלחו למייל בלבד.
  • מסרים- מומלצים לצורך תקשורת אישית פנים-מערכתית בין מרצה לסטודנט יחיד. ההודעות מופיעות בחלונית המסרים האישית של כל משתמש ואינן מקושרות לקורס ספיציפי.

הפינה הקבועה- פינת העשרה
בחלקו התחתון של הגיליון תמצאו, בכל פעם, שלוש אפשרויות חדשות להעשרת אתר הקורס. כולן ייחודיות וכולן תורמות להעשרת חומרי הלימוד, המשולבים באתר הקורס.
אנו מאמינים ומקווים כי תשרתנה אתכם נאמנה בבניית האתר.

בברכת חופשה נעימה ופוריה,
צוות המרכז ללמידה מתוקשבת

חיפוש מערכתי

.

ניתן לחפש מונחים באתרי הקורסים הנלמדים.
החיפוש מאפשר מציאת מילים/ מונחים בכל אתרי הקורסים יחדיו.

רכיב דירוג מקוריות

.

רכיב הדירוג בודק את מקוריות מטלות ההגשה והאם בוצעו העתקות.
הרכיב מזהה מקורות מידע שונים ומשווה בין עבודות הסטודנטים.

הקלטת קול בתיבת טקסט

.

כעת ניתן להקליט קול ישירות בתיבות הטקסט, בפסקאות ודפי התוכן ברחבי אתר הקורס.
הסטודנטים אף יכולים להקליט את קולם במענה על מטלה מסוג תוכן מקוון.

כל הזכויות שמורות- המרכז ללמידה מתוקשבת, אוניברסיטת בר אילן ©

לוגו תחתי